Het begin; verkoop van boter, kaas en eieren
De geschiedenis van Van der Tang gaat al ver terug; het begon allemaal ooit met de vader van Simon van der Tang die samen met zijn zonen langs de deuren ging met boter, kaas en eieren. Samen bouwden ze hun bedrijf steeds verder uit. Zo werden er verschillende kaaswinkels geopend en gingen ze ook steeds meer markthandelaren boter, kaas en eieren leveren. 

Van boter, kaas en eieren naar groothandel in drogisterij artikelen
Na verloop van tijd ging Simon van der Tang zich steeds meer toeleggen op het beleveren van markthandelaren met andere artikelen dan alleen maar boter, kaas en eieren, zoals koffie, conserven, zeep etc. Simon ontwikkelde zich tot een klassieke handelaar die alles verkocht waar hij handel in zag. Zijn voornaamste klantengroep bestond uit markthandelaren, die hem bezochten in de schuren achter de voormalige boerderij waar Simon inmiddels was gaan wonen. Daarnaast exporteerde hij ook artikelen naar onder andere het Oostblok. 

Door de jaren heen gingen steeds meer klanten zich specialiseren en Simon besloot daarin mee te gaan. Hij koos voor de drogisterij artikelen en legde zich daar steeds meer op toe. Zo werd Van der Tang een groothandel in drogisterij artikelen. 

Overname; Van der Tang Zoetermeer naar Van der Tang Trading
Om mee te gaan met de tijd was het nodig voor Van der Tang een moderniseringsslag te maken.  Voor Simon werd het echter tijd met welverdiend pensioen te gaan, dus dit was een mooi moment het stokje over te dragen. Simon kwam uit bij zijn dochter Laura en zijn schoonzoon Jasper. Zij besloten het avontuur aan te gaan en zo werd de overname van Van der Tang Zoetermeer per 1 januari 2011 een feit. Om dit moment te markeren werd een nieuwe B.V. opgericht; Van der Tang Trading. Deze nieuwe naam liet ook zien wat de ambities van Jasper en Laura waren; de goede naam en betrouwbaarheid van het bedrijf bewaren en intussen moderniseren en internationaliseren.  

Intussen staan Jasper en Laura alweer 10 jaar aan het roer van Van der Tang Trading. In die tijd hebben zij het bedrijf gemoderniseerd en geprofessionaliseerd om zo aan de eisen van de steeds in ontwikkeling zijnde markt te voldoen.